Archive for januar, 2011

Speltbrød til frokost

januar 24th, 2011

I meget lang tid har jeg ikke bagt brød selv. Men nu skal det være slut med kvicklybagerens hjemmebagte rugbrød til 23 kr. Ikke at det ikke smager godt – det smager udmærket, men mit eget smager 23 gange bedre. Jeg kender en skøn opskrift på lækkert, lækkert speltbrød, som er let at lave.

Dejen blev blandet i går aftes, og med kun 2g gær har den hævet sig til dobbelt størrelse på mit køkkenbord i løbet af natten. Nu har brødene været en tur i ovnen, mit køkken dufter dejligt af nybagt brød, og det bedste: det er snart frokosttid – i dag står den på helt frisk hjemmebag, mmmmm…

Og da jeg nu havde gang i ovnen, kunne jeg ligeså godt baske en bolledej sammen, så i eftermiddag kan jeg byde familien velkommen hjem til friskbagte teboller. Det er jo ikke så svært!

Mølgaarderne i Hylke

januar 18th, 2011

Længe har moelgaard.info været en side af os. Utallige forsøg har vi gjort for at opdatere og skrive lidt om vores liv og levned. Men vi har erkendt; ting tager tid, og dette projekt er gang på gang blevet syltet. Sådan stille og roligt gået i sig selv.

Men NU! – Med familiemedlem nr. 4 på vej, redebyggeriet godt igang, store ambitioner for haven det kommende år og en intention om at leve mere ud fra princinpper om genbrug og selvforsyning – må nogen gøre noget.

Sidste sæson blev køkkenhave dømt køkkenhave og blomsterne i bedene fik mere eller mindre lov at florere på må og få.. Det skal IKKE ske i år! Dette forår skal der luges, vandes og snakkes med de små spirer, vores lune kælderrum skal blive en sand plantebørnehave og vi glæder os til sommertid med krydderurter, jordbær, rabarber, blomster og gulerødder. Ved næste efterårs begyndelse skal vores elskede viktualierum bugne af havens høst, fordi det er jo klart: Mødre på barsel har masser af tid til overs, ikke?

Ud fra vores livsfilosofi om økologi, genbrug og en vis egenforsyning af råvarer, der dog begrænser sig til de, som vokser i en køkken-/urtehave, vil vi her præsentere en side af vores hverdag: Vores tips og idéer, de bedste opskrifter, samt hvordan vi prøver at undgå overforbrug og alligevel lever af de mest udsøgte råvarer til billige penge.

Gå på opdagelse i vores liv, kommentér på livet løs – nyt syn på tingene er mere end velkommen.